De mooiste wandelingen langs het water van ROOTS

De mooiste wandelingen langs het water van ROOTS

2 juli 2019 - Britta Schmidt

'De mooiste wandelingen langs het water’ is de nieuwste wandelgids van natuurtijdschrift ROOTS. Zeventien natuurroutes langs rivieren, beken, kanalen en slootjes in Nederland, aangevuld met een overzicht van de fijnste natuurbaden voor een verkoelende duik.

Wandelaars_langs_Kromme_Rijn_Rhijnauwen-18.jpg

Bosbeekjes en waterwegen

Langs de randen van onze waterwegen kun je heerlijk wandelen. Trek je laarzen aan voor een ruige tocht bij de Kwade Hoek of struin langs Veluwse bosbeekjes én de IJssel in één mooie wandeling. Alle waterwandelingen in het boek zijn te volgen via een fraai vormgegeven kaart en een gratis GPS-track.

Wandelgids en veldgids

Naast een wandelgids is het boek óók een veldgids boordevol weetjes over vogels, insecten en andere waterbewoners. Leer al lopend watervogels herkennen of duik in de wereld van de waterplanten. Water brengt de natuur tot leven en waar kun je die natuur beter beleven dan vanaf de wandelpaden langs dat water?

'De mooiste wandelingen langs het water’ wordt uitgegeven door Fontaine Uitgeverij. Eerder verschenen daar van dezelfde makers ‘De mooiste boswandelingen’ en ‘Het langste natuurpad van Nederland’.

ROOTS is een onafhankelijke natuurtijdschrift met reportages over de natuur dichtbij huis maar ook over spectaculaire plekken in andere delen van de wereld.

Foto: wandelaars langs de de Kromme Rijn (Wandelnet)

Lees meer over