Nieuwe wandelgids Brabants Vennenpad

Nieuwe wandelgids Brabants Vennenpad

4 juli 2019 - Britta Schmidt

Het Brabants Vennenpad is op veel plaatsen nog mooier geworden.

Brabants_Vennenpad.png

Trekpontje

Het Brabants Vennenpad van Nivon is een rondgaand Streekpad van 258 km en is geel-rood gemarkeerd. De route werd door de groep vrijwilligers nog eens nauwkeurig onder de loep genomen en op veel  plaatsen ingrijpend verbeterd. Padcoördinator Ad Smeulders: “‘Bij Boxtel gaat de route niet meer door de plaats maar langs het riviertje de Dommel en bij Liemde met een trekpontje naar de overkant. De route komt ook dichter langs Tilburg en heeft nu een handige aansluitroute naar het station”. 

Uitkijktoren

Het Brabants Vennenpad slingert door de prachtige bossen bij Oisterwijk, doorkruist het heidegebied De Kampina en brengt de wandelaar door de uitgestrekte landgoederen ‘de Utrecht’ en 'Gorp en Roovert'  bij Hilvarenbeek. Bijzonder is de 22 meter hoge uitkijktoren De Flaes vanwaar je prachtig uitzicht hebt over het niet toegankelijke deel van het natuurgebied De Flaes en Het Goorven.

Trappistenklooster

Naast natuur is er onderweg ook veel cultuur om van te genieten. De route passeert de Opwettense en de Collse Watermolens in het Land van Van Gogh, de indrukwekkende kastelen van Geldrop en Heeze, het trappistenklooster Achelse Kluis en het mooie Vrijthof van Hilvarenbeek. Het Brabants Vennenpad is verdeeld in 12 etappes , elk ongeveer 20 km lang. Iedere etappe begint en eindigt in een stadje of dorp met slaap- en eetgelegenheden. Wie het pad liever in afzonderlijke etappes wil wandelen, vindt op de routekaarten niet alleen bushaltes maar ook aanlooproutes vanaf de NS-stations van Oisterwijk, Eindhoven, Geldrop, Heeze en Tilburg.

Wandelgids

De gids van het Brabants Vennenpad is te koop bij het NIVON, VVV’s, ANWB-winkels en gespecialiseerde boekwinkels.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?