Flevoland met Pionierspad weer in landelijk netwerk

Flevoland met Pionierspad weer in landelijk netwerk

10 juli 2019 - Britta Schmidt

Wandelnet is blij met het vernieuwde Pionierspad in Flevoland. Afgelopen maandag kreeg Michiel Rijsberman, Gedeputeerde in de Provincie Flevoland, als dank voor zijn inzet  het witte-rode LAW speldje uitgereikt van Ankie van Dijk, directeur van Wandelnet.

Pionierspad_2.jpg

Landelijk netwerk

Dankzij het vernieuwde Pionierspad haakt Flevoland weer aan op het landelijk netwerk van LAW’s en Streekpaden. Wandelnet is daar erg blij mee. Ankie van Dijk: “Wandelnet hoopt dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Flevoland zich ook weer zo enthousiast zal inzetten voor het wandelen in de provincie. Het zou mooi zijn als we samen ook een wandelgids voor het Pionierspad uit kunnen brengen”.

Over de zeebodem

Het Pionierspad is de opvolger van het Flevopad en dankt haar naam aan de pioniersgeest die heeft geleid tot de drooglegging van de polders. De route loopt dwars door Flevoland over de voormalige zeebodem, door prachtige natuurgebieden en unieke polderlandschappen. Het Waterloopbos, het Horsterwold met de Stille Kern, en National Park Nieuw Land zijn aan de vernieuwde route toegevoegd.

Rustpunten

Het Pionierspad start in Steenwijk, gaat via de Noordoostpolder, Lelystad, Zeewolde en Almere en eindigt bij het Muiderslot. Onderweg zijn mooie rustpunten en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Bij melkveehouder De Kuiper, een echte ambassadeur voor het wandelen in Flevoland, kunnen wandelaars onder het genot van een kopje koffie even pauzeren en een rondleiding krijgen door het bedrijf of door het bijzondere Rivierduingebied.

Officiële opening

In september zal het vernieuwde Pionierspad officieel in gebruik worden genomen door de vrijwilligers en de ondernemers langs de route. Wandelaars kunnen nu al op pad. Het vernieuwde Pionierspad is digitaal beschikbaar via de website van Wandelnet en Visit Flevoland.

Foto: Michiel Rijsberman, gedeputeerde Flevoland (links) en Ankie van Dijk, directeur Wandelnet (fotocredit: provincie Flevoland)

 

Lees meer over