Nieuwe wandelgids 'De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek'

Nieuwe wandelgids 'De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek'

15 augustus 2019 - Britta Schmidt

Marycke Janne Naber neemt je in haar nieuwste wandelgids mee door de Achterhoek. Het eeuwenoude landschap laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. In het westelijk deel van het gebied bevinden zich tal van landgoederen. Dankzij de inspanningen van de landgoedeigenaren is het karakteristieke, bosrijke coulisselandschap goed bewaard gebleven. Twaalf rondwandelingen langs kastelen en buitenplaatsen.

Cover_Wandelgids_Landgoedwandelingen_Achterhoek.png

De rondwandelingen zijn allemaal ongeveer 15 km lang en liggen verspreid in de Achterhoek; van Gorssel en Eefde tot 's-Heerenbroek en Gaanderen. Ze brengen je langs 28 prachtige landgoederen. Al wandelend kom je meer te weten over de boeiende historie van elk huis en maak je kennis met de bewoners en beheerders en hun voorouders.

'De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek' verschijnt 16 augustus bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 16,95. De wandelgids is de tweede in de reeks met landgoedwandelingen. In 2017 verscheen ‘De mooiste landgoedwandelingen in Salland’.

Marycke Janne Naber kreeg na het lopen van het Pieterpad de smaak te pakken en besloot daarna zelf wandelgidsen te gaan maken. Ze debuteerde in 2015 met 'Twentse kruistochten'. Samen met Ester Smit schreef ze in 2016  'Romeinse veldtochten'.

Lees meer over