Zaterdag 21 september is Wandel Cleanup Dag

Zaterdag 21 september is Wandel Cleanup Dag

27 augustus 2019 - Britta Schmidt

Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een Wandel Cleanup Dag: op zaterdag 21 september. Mobiliseer vrienden, familie en buren voor een grote schoonmaakactie op een (deel van) van je favoriete wandelpad.

Wandel_Cleanup_Dag.png

Zwerfafval

Luc Schepers, vrijwilliger op het Pieterpad en het Drenthepad, organiseerde afgelopen jaar de eerste Wandel Cleanup Challenge in aansluiting op de mondiale World Cleanup Day. Er werd die dag langs ruim 600 km wandelpad zwerfafval opgeruimd. Een prachtig resultaat. Ook dit jaar roept Luc wandelaars op om mee te doen aan de grote schoonmaak van onze Lange-Afstand-Wandelpaden, Streekpaden, Klompenpaden, paaltjes routes, dorps-ommetjes… de keuze is helemaal aan jezelf.

Elke meter telt

De Wandel Cleanup is geen wedstrijd maar is bedoeld om je eigen schoonmaakuitdaging op te zetten. Luc: “Je hoeft ook geen tientallen kilometers op te ruimen, elke meter wandelpad die wordt opgeruimd telt mee. Iedereen kan dus meedoen, jong en oud of je nu wel of niet ver kunt lopen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren want het gaat vooral ook om bewustwording, om het besef dat zwerfafval de natuur schade toebrengt”.

Meld je aan

Doe mee en geef snel op via Wandel Cleanup Dag. Het enige dat je doorgeeft is met hoeveel mensen je wandelt en welk (deel van een) pad je gaat schoonmaken. Wie weet wil je gemeente je wel helpen met het ter beschikking stellen van grijpstokken en vuilniszakken. Denk op 21 september wel aan je veiligheid; doe een opvallend hesje aan als je langs een weg loopt.

Meer weten? Ga naar Wandel Cleanup Dag of volg Wandel Cleanup Dag via Facebook en Instagram en Twitter.

Lees meer over