Wandelaars willen in 2020 ook over Afsluitdijk

Wandelaars willen in 2020 ook over Afsluitdijk

29 augustus 2019 - Britta Schmidt

Deze zomer was het op vier zondagen mogelijk om over de Afsluitdijk te wandelen of te fietsen. Wandelnet wil ook in 2020 en 2021 weer openstellingsdagen voor fietsers en wandelaars.

Afsluitdijk_met_fietsers_en_wandelaars.png

Aantallen

Hoeveel wandelaars en fietsers er dit jaar gebruik maakten van de openstelling is niet precies bekend. Bert Boetes, padcoördinator van het Zuiderzeepad: “De eerste keren, in juni en juli, is er niet geteld door Rijkswaterstaat. Op ons verzoek hebben de verkeersregelaars dat op de volgende twee openstellingsdagen wel gedaan. Op 4 augustus telden ze het 900 fietsers en 40 wandelaars en op 18 augustus 1307 fietsers en wederom 40 wandelaars”.

Overleg vervolg

De Afsluitdijk is vanwege werkzaamheden tot 1 april 2022 gesloten voor wandelaars  en fietsers. Het Nederlands Kustpad en het Zuiderzeepad maken gebruik van de Afsluitdijk. Wandelnet wil ook in de volgende jaren weer een aantal openstellingsdagen voor degene die te voet of op de fiets over de dijk willen. Bert: “In november hebben we samen met de Fietsersbond, Fietplatform en NTFU weer overleg met Rijkswaterstaat om te kijken of ook in 2020 en 2021 ook weer openstellingsdagen mogelijk zijn. Vooralsnog willen RW en de aannemer dat niet”.

Lees meer over