Maatregelen voor overstekende wandelaars op N69 zuid

Maatregelen voor overstekende wandelaars op N69 zuid

31 augustus 2019 - Britta Schmidt

De N69 zuid één van de gevaarlijkste wegen in Noord-Brabant. De weg krijgt nu op een aantal plekken middengeleiders waarmee wandelaars veiliger kunnen oversteken.

Achterste_Brug_N69_Gevaarlijk_situatie.jpg

Kruisende wandelroutes

De N69 zuid, de Luikerweg van Valkenswaard naar de Belgische grens, is een drukke internationale verbinding met veel vrachtverkeer. Twee Lange-Afstand-Wandelpaden, een Belgische GR en het Brabants wandelknooppuntenstelsel kruisen de weg op verschillende plekken. Voor de wandelaars is het oversteken van de weg een lastige en gevaarlijk klus. 

Groot onderhoud

Dré Rennen, belangenbehartiger voor Wandelnet in Noord-Brabant: “We wisten dat er groot onderhoud was gepland voor de N69 zuid en hebben dus samen met andere organisaties de provincie gevraagd om in het kader van die werkzaamheden ook maatregelen te nemen voor overstekende wandelaars. Bijvoorbeeld door middengeleiders te plaatsen op plekken waar wandelroutes de weg kruisen. Zo’n middengeleider is een relatief eenvoudige oplossing waarmee je de oversteekbaarheid van de weg verbetert; wandelaars hoeven de weg niet meer in één keer over te steken”.

Veiligheid vergroot

De Provincie Noord-Brabant en de aannemer  reageerden positief op het voorstel. In de plannen voor groot onderhoud zijn nu vier middengeleiders  opgenomen. Komende maanden worden de middengeleiders al geplaatst. Dré Rennen: “ Wandelnet is er erg blij mee. We hebben zo een mooie bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de veiligheid van de wandelaar. Het geeft maar aan dat tijdig en goed overleg met wegeigenaar en aannemer tot mooie resultaten kan leiden”.

Foto: voorbeeld van een middengeleider

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?