Romeinse Limes in Maand van de Geschiedenis

Romeinse Limes in Maand van de Geschiedenis

23 september 2019 - Britta Schmidt

Het is alweer bijna oktober: de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar met het thema ‘Zij/Hij'. Met onder andere podcasts en wandelingen over de Romeinse Limes Nederland.

Romeinen.jpg

Podcasts

De Romeinse Limes is de grens van het Romeinse Rijk. Sporen van die tweeduizend jaar oude grens zijn nog steeds te vinden; niet alleen in musea maar ook in het landschap. In de maand van de geschiedenis verschijnen er vier podcasts van Debora d’Hont-Dieleman over de Romeinse Limes en het thema ‘Zij/Hij”. Ze interviewde onder andere de archeologen Carol van Driel Murray, Jan Verhagen en Stijn Heeren. De eerste podcast in deze serie verschijnt op 4 oktober. Debora maakte al eerder podcasts over de Limes, die je nu al kunt beluisteren.

Wandelingen

In de Maand van de Geschiedenis zijn er ook speciale wandelingen over de Romeinse Limes. In Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland wandel je onder leiding van een gids langs delen van Limes. Tijdens de wandeling is er aandacht voor het speciale thema ‘Zij/Hij’ en andere bijzonderheden langs de route.

Voor een overzicht van alle activiteiten ga je naar ‘Maand van de Geschiedenis’. Wil je verder te voet langs de oude Romeinse grens? Wandel dan het Romeinse Limespad; een LAW van de Nederlandse kust naar het Duitse Xanten.

Lees meer over