Lancering platform Ruimte voor Lopen op Walk21

Lancering platform Ruimte voor Lopen op Walk21

25 september 2019 - Wandelnet

Op 9 oktober 2019 tijdens het internationale voetgangerscongres Walk21 in Rotterdam wordt het platform Ruimte voor Lopen gelanceerd.

Logo_Ruimte_voor_lopen_definitief.jpg

Ruimte voor Lopen is een samenwerking van organisaties (o.a. Wandelnet) die willen bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Meer lopen is namelijk een oplossing voor een flink aantal maatschappelijke vraagstukken. Zo is lopen is een duurzame manier van verplaatsen, is lopen leuk om te doen en goed voor gezondheid en welzijn en lopen maakt de omgeving leefbaar, omdat het prettig toeven is in loopvriendelijke gebieden.
Wandelnet is vanaf het begin lid van de regiegroep van het platform. Meer informatie over het platform kan worden gevonden op www.ruimtevoorlopen.nl. 

Lees in aanloop naar de lancering van platform Ruimte voor Lopen ook het interview (zie beneden) met Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB en fervent wandelaar. 

Bron: www.verkeerinbeeld.nl 

Documenten

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?