Oktober is wandelmaand op Utrechtse Heuvelrug

Oktober is wandelmaand op Utrechtse Heuvelrug

7 oktober 2019 - Britta Schmidt

Het najaar is dé perfecte periode om al wandelend de Utrechtse Heuvelrug te verkennen. De hele maand oktober zijn er leuke, interessante en spannende wandelactiviteiten om aan mee te doen. Alleen, samen met een gids of boswachter of met de (klein)kinderen.

Utrechtse_Heuvelrug.png

Wandelevenementen

In oktober zijn er op de Utrechste Heuvelrug veel bijzondere wandelevenementen om aan mee te doen. Wandel met de schaapsherder door de Lage Vuursche of ga mee terug in de tijd met de Story Trail Wandeling op Vliegbasis Soesterberg. Wil je er liever alleen op uit? Zoek op Verken de Utrechtse Heuvelrug je eigen mooie wandelroute; van populaire klompenpaden en prachtige NS-wandelingen tot kabouterpaden voor de allerkleinsten. Alle activiteiten vind je op de agenda van de Utrechtse Heuvelrug.  

Wandelen zonder drempels

Van 7-11 oktober is het de Week van de toegankelijkheid. Ga op 11 oktober mee op een wandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn, over een halfverhard pad zonder drempels is en dus goed begaanbaar voor rolstoelen, wandelwagens en buggy's. Let op: onderweg kom je een wel aantal pittige hellingen tegen. Op zoek naar meer rolstoelroutes en routes geschikt voor wandelwagen en buggy’s? Ga je naar Toegankelijke routes op de Utrechtse Heuvelrug.

Beleefweek voor jong en oud

Van 19-27 oktober staat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in het teken van de Beleefweek. Een hele week met activiteiten voor jong en oud; van een kindernatuurweetjeswandeling in Amerongen tot een herfstexcursie voor Oma-Opa en kleinkinderen in Veenendaal. Op Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je een overzicht van alle activiteiten.

Lees meer over