Wandelen in Westfriesland

Wandelen in Westfriesland

24 oktober 2019 - Wandelnet

Met de opening van het boerenlandpad in natuurgebied De Weelen viert Recreatieschap Westfriesland de afronding van het wandelnetwerk Het Grootslag; een wandelnetwerk rond de plaatsen Enkhuizen, Hoogkarspel, Bovenkarspel en Westwoud. In de komende tijd zal het resterende deel van het wandelnetnetwerk in West-Friesland en het nieuwe Streekpad Westfriese Omringdijk worden bewegwijzerd.

Nieuws_Overstap_boerenlandpad_Friesland WNW.JPG

Graskades, dijken en pittoreske dorpen

Er kon al volop gewandeld worden in en rondom Hoorn, in Opmeer en het westelijk deel van Westfriesland. Maar nog even en dan is het wandelnetwerk in heel Westfriesland compleet én bewegwijzerd. Een uitgebreid netwerk van paden met een totale lengte van zo’n 500 km. Het voert over (on)verharde paden, graskades, over dijken, langs molens, waterbergingen, door rustige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en steden waar de geschiedenis voor het oprapen ligt.

Lange-Afstand-Wandelpaden opgenomen

Het Westfriese wandelnetwerk sluit aan op andere wandelnetwerken in de provincie Noord-Holland. Alle netwerken zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor korte en lange rondjes aan elkaar te knopen zijn en verdwalen praktisch onmogelijk is. Lange-Afstand-Wandelpaden van Wandelnet zoals het Groot-Frieslandpad en het Zuiderzeepad zijn ook opgenomen in het netwerk.

Nieuw Streekpad Westfriese Omringdijk

In de nu gestarte fase wordt niet alleen het resterende deel van het het wandelnetwerk maar ook het nieuwe Streekpad Westfriese Omringdijk bewegwijzerd. De wandelroute is tot stand gekomen door de samenwerking tussen het Recreatieschap West-Friesland en Stichting Wandelnet. De route heeft een lengte van 150 km en brengt wandelaars over de iconische eeuwenoude Westfriese Omringdijk bij Alkmaar. Vrijwilligers van Wandelnet zullen begin volgend jaar de geel-rode markeringen aanbrengen. De route zal naar verwachting maart 2020 officieel worden geopend.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?