Waterliniepad van Wandelnet op longlist Wandelroute van het Jaar

Waterliniepad van Wandelnet op longlist Wandelroute van het Jaar

18 november 2019 - Wandelnet

De longlist voor de 'Wandelroute van het Jaar 2020' is bekend. Wandelnet is er trots op dat het Waterliniepad één van de zes genomineerde routes is. Een jury van ervaren wandelaars gaat nu op pad om de routes te testen.

Wandelaars_bij_Fort_Asperen.jpg

Beste wandelroute van de Benelux

In de afgelopen jaren is de strijd om de ‘Wandelroute van het Jaar’ uitgegroeid tot de uitverkiezing van de beste wandelroute in de Benelux. Het gaat daarbij om trajecten die nieuw of recentelijk ingrijpend gewijzigd zijn. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door de Fiets- en Wandelbeurs. In 2019 ging de titel naar het Romeinse Limespad van Wandelnet.

De zes genomineerde wandelroutes voor de titel van 2020 zijn:

  • Waterliniepad - Lange-Afstand-Wandelpad van 350 km langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
  • Gilbert van Schoonbekepad - Route van 244 km van Antwerpen naar Veenendaal. Vernoemd naar de stedenbouwkundige die het gezicht van Antwerpen in belangrijke mate bepaalde.
  • Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland - Grensoverschrijdende route van 175 km van Lokeren naar Hulst in Zeeland.
  • Pronkjewailpad - Nieuwe, interactieve route van 250 km door de provincie Groningen. Deelname door inschrijven via een website en volgen van route met de app.
  • Wandelnetwerk Diemerscheg - Netwerk door een regio met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur aan de zuidoost-rand van Amsterdam. Vijf startpunten met routes van verschillende afstanden.
  • Wandelnetwerk Demer en Dijle - Netwerk van 340 km door tien gemeenten in de Groene Gordel en het Hageland. Met de Demer en Dijle als rode draad.

Shortlist in januari

Begin januari publiceert de jury de shortlist. Vervolgens wordt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent de winnaar bekend gemaakt. Van vrijdag 28 tot en met zondag 1 maart 2020 is de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht.

Lees meer over