Geld voor Gelderse klompenpaden

Geld voor Gelderse klompenpaden

25 november 2019 - Wandelnet

In de provincie Gelderland is een uitgebreid net van klompenpaden. Je wandelt er over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland. Soms verhard maar heel vaak heerlijk onverhard.

Markering_Klompenpaden_1.png

Ook klompenpaden hebben onderhoud nodig. Meer dan 800 vrijwilligers in Gelderland zetten zich er voor in, samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Ze krijgen nu een steuntje in de rug van de provincie Gelderland. Begin deze maand stemde Provinciale Staten in met een motie van het CDA om voor 2020 geld beschikbaar te stellen voor onderhoud aan de paden. Een prachtig besluit.

Lees de motie CDA Gelderland klompenpaden

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?