Veel potentie voor wandelen door het boerenland

Veel potentie voor wandelen door het boerenland

1 januari 2020 - Wandelnet

Er is een grote potentiële ‘vraag’ naar meer ruimte voor wandelen in het landelijke gebied. Maar die recreatieve ruimte is er op dit moment te weinig. De meeste eigenaren/beheerders van boerenland weren wandelaars omdat men bang is voor schade. Dat is jammer. Want nu de openstelling van natuurgebieden voor recreanten steeds verder onder druk komt te staan, zou boerenland de wandelmogelijkheden kunnen verruimen. Er is immers groot draagvlak voor wandelen langs boerenland blijkt uiet onderzoek. ANWB en Wandelnet pleiten voor de instelling van een nationale boerenlandpadenregeling. ANWB en Wandelnet publiceren op dinsdag 7 mei het onderzoek naar wandelen over boerenland. 

Biologische Boeren Buren Wandelroute Noordeloos

-

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?