Wandelnet met Waterliniepad op shortlist Wandelroute van het Jaar 2020

Wandelnet met Waterliniepad op shortlist Wandelroute van het Jaar 2020

8 januari 2020 - Wandelnet

Het wordt spannend! Het nieuwe Waterliniepad van Wandelnet is doorgedrongen tot de shortlist voor de eretitel ‘beste wandelroute’ van de Benelux. Het moment suprême is op zaterdag 15 februari, als de jury de winnaar bekendmaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent.

Waterliniepad terras batterijen_aan_de_overeindseweg_nieuwegein_1.jpg

Shortlist

De shortlist bestaat uit drie wandelroutes die nu strijden om de eretitel ‘beste wandelroute’ van de Benelux. De jury maakte haar keuze uit een longlist van zes routes, die tussen september 2018 en september 2019 nieuw zijn uitgezet of ingrijpend zijn vernieuwd.  

De drie wandelroutes op de shortlist zijn:

  • Waterliniepad

Het Waterliniepad is een Lange-Afstand-Wandelpad langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De wandelingen zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed. Ruim 350 km wandelplezier langs talloze forten, fraaie vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden.

  • Gilbert van Schoonbekepad

Gilbert van Schoonbeke (1519-1556) heeft als stedenbouwkundige het gezicht van Antwerpen in belangrijke mate bepaald. In 2019 werd zowel in Antwerpen als in Veenendaal zijn vijfhonderdste geboortedag gevierd en werd het Gilbert van Schoonbekepad ontwikkeld, dat in 244 km Antwerpen met Veenendaal verbindt.

  • Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland

Een grensoverschrijdende, 175 km lange, streek-GR van de stad Lokeren (provincie Oost-Vlaanderen) via Beveren (provincie Antwerpen) naar de stad Hulst in de provincie Zeeland. Na 20 jaar werd de route volledig vernieuwd en uitgebreid met heel wat nieuwe natuurgebieden. Het pad is nu in beide richtingen beschreven.

Fiets en Wandelbeurs

De Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2019 ging de titel naar de Romeinse Limes van Wandelnet. Kandidaten voor de eretitel worden door een vakjury getest aan de hand van criteria als ondergrond, bewegwijzering, informatievoorziening en eventuele thematiek.

Lees meer over