Wandelen langs de Linge; een nieuw boek van Harry Stegeman

Wandelen langs de Linge; een nieuw boek van Harry Stegeman

26 januari 2020 - Wandelnet

In het boek 'Lopen langs de Linge' verkent Harry Stegeman te voet het gebied rond de rivier de Linge. Hij wandelt van Doornenburg tot aan Gorinchem; acht lange wandelingen over oude landgoederen, langs verdedigingslinies, dijkdorpjes en plekken die herinneren aan lang voorbije en meer recente oorlogen.

Cover_lopen_langs_de_linge.jpg

Van wetering tot slingerende rivier

“De Linge is”, zo zegt Stegeman, “een rivier met twee gezichten; wat eerst nog een kaarsrechte wetering is, verandert later in een volop meanderende rivier tussen dijken”. Hij blijft op zijn wandelingen zo dicht mogelijk bij de Linge en vertelt over wat hij ziet en weet. Over het Fort Pannerden, het met de Oranjes verbonden stadje Buren, de Lingehaven in Gorinchem en nog veel meer.

Biografie van een rivier

Stegeman noemt zijn boek ‘een soort biografie van de Linge’; een boek met verhalen over het rijke en bijzondere verleden van het gebied. Niet met de tijd, maar met de rivier als leidraad. Geen boek dus met wandelingen die je na kunt lopen, wel een boek dat uitnodigt om zelf eens op verkenning  te gaan. Geïllustreerd met zwart-wit foto’s en eenvoudige kaartjes.

‘Lopen langs de Linge’ wordt uitgegeven door KNNV Uitgeverij. Harry Stegeman  publiceerde eerder bij dezelfde uitgever het boek 'Langs de Nederrijn'.

cover lopen langs de linge - klein.jpg

Op zoek naar een leuke route langs de Linge? Wandel dan eens het Grote Rivierenpad.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?