Fiets- en wandelroutes nog actueler

Fiets- en wandelroutes nog actueler

12 februari 2020 - Wandelnet

Voor de technische lezers onder ons een mooie update over de routedatabank. De gezamenlijke routedatabank.nl van Fietsplatform en Wandelnet is al langere tijd de basis voor de fiets- en wandelroutedata op de PDOK, de Publieke Dienstverlening Op de Kaart. In de PDOK-viewer vind je open data van de overheid met actuele geo-informatie.

PDOK.PNG

Recent zijn er diverse vernieuwingen doorgevoerd in de webservices van de fiets- en wandelroutes en de netwerken die PDOK ontsluit. Zo is er nu een hogere update frequentie dankzij een directe koppeling met onze routedatabank. Ook zijn er nieuwe datatypes. Bij de wandeldata zijn nieuwe lagen toegevoegd, waaronder die van de wandelnetwerken. Maar nu zijn er ook lagen voor Stad te Voet, NS-wandelingen, OV-stappers en Streekpaden. Deze stonden nog niet in de PDOK. De fietsdata hebben (nog steeds) twee lagen: Landelijke fietsroutes en regionale fietsnetwerken. 

Alle lagen zijn te zien én te combineren via de PDOK Viewer. Daarin kun je bijvoorbeeld data van actuele wandelnetwerken combineren met geluidskaarten, infrastructuur of ruimtelijke plannen. De Atlas Leefomgeving gebruikt de lagen uit de PDOK ook en profiteert dus mee van de directe koppeling. Zie: www.atlasleefomgeving.nl/kaarten

Interesse in de wandel- en fietsbrondata, die niet via de PDOK ter beschikking worden gesteld, neem dan contact op met de GIS-beheerder van Wandelnet en Fietsplatform: Jon Rietman, jon@wandelnet.nl.

Lees meer over