Streek-GR Waas- en Reynartland winnaar Wandelroute van het Jaar 2020

Streek-GR Waas- en Reynartland winnaar Wandelroute van het Jaar 2020

17 februari 2020 - Wandelnet

De Streek-GR Waas- en Reynaertland is door de Fiets- en Wandelbeurs in Gent uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2020. Op de route neemt Reynaert de Vos je mee op sleeptouw; de vele Reynaertbeelden en typische Reynaertbanken zijn de stapstenen van het verhaal. De twee andere kandidaten op de shortlist waren het Gilbert van Schoonbekepad en het Nieuw Waterliniepad.

Streek_GR.jpg

Vernieuwd en uitgebreid

De Streek-Gr Waas- en Reynartland werd na 20 jaar volledig vernieuwd en uitgebreid. Het pad is nu 175 km lang en dat is 73 km meer dan voorheen. Volgens het juryrapport zijn het de extra troeven die het pad tot winnaar maakten: de goed gedocumenteerde en mooie topo-gids, de duidelijke geelrode bewegwijzering, het geheel nieuwe gedeelte tussen Lokeren en Temse en de verwijzingen naar het dierenepos Reynaert de Vos.

Verkeersvrije paden

Je vindt de route van de streek-GR Waas en Reynartland op de onlangs vernieuwde website van de Grote Routepaden. Een mooie manier om kennis te maken met het Vlaamse land. De helft van het traject is onverhard en maar liefst 65% loopt over verkeersvrije paden. De route kent bovendien een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Er zijn maar liefst acht treinstations in de buurt: Lokeren, Temse, Melsele, Beveren, Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas, Sinaai en Belsele.

Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht

De Fiets- en Wandelbeurs is van 28 februari tot en met 1 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Wandelnet is volop aanwezig op de beurs met lezingen over 30 jaar NS wandelingen en het nieuwe Streekpad Westfriese Omringdijk. Vrijwilligers van het Pionierspad, Krijtlandpad, Waterliniepad, Brabants Vennenpad, Nederlands Kustpad deel 2 en het streekpad Westfriese Omringdijk staan klaar om wandelaars alles te vertellen over hun route.

Lees meer over