Keep the dream alive! Doe mee aan de Selma Remembrance Walk Amsterdam 2020

Keep the dream alive! Doe mee aan de Selma Remembrance Walk Amsterdam 2020

10 maart 2020 - Wandelnet

Het is dit jaar 55 jaar geleden dat Martin Luther King zijn protestmars liep van Selma naar Montgomery om stemrecht te eisen voor de zwarte bevolking in de Verenigde Staten. Op de laatste dag liepen er zo’n 25.000 mensen mee. In Amsterdam wordt de mars herdacht met de Selma Remembrance Walk, een wandelvijfdaagse van 21 tot en met 25 maart.

Remembrenace_walk

Vijf wandelingen

Kunstenaar Airco Caravan ontwierp vijf wandelingen door Amsterdam om de mars van Martin Luther King te herdenken. De routes gaan langs plekken die herinneren aan Dr. King, racisme en het slavernijverleden en ook door vijftien mooie parken. De start is elke dag om 11.00 uur bij het nieuwe bronzen beeld van Martin Luther King in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. De wandelingen zijn samen 87 kilometer en dat is precies dezelfde lengte als de mars van Selma naar Montgomery in 1965.

Informatie

Informatie over routes, de plekken waar je lang loopt en alternatieve startpunten vind je op Selma Remembrance Walk Amsterdam.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?