Eventjes geen NS-wandeling

Eventjes geen NS-wandeling

24 maart 2020 - Wandelnet

Uit de trein stappen en wandelen. Sinds de coronacrisis is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Een NS-wandeling raden we nu af, omdat er alleen met de trein dient te worden gereisd als dat noodzakelijk is en niet voor een recreatief doeleinde. Zoals de NS zelf aangeeft: “De trein is nu even geen uitje”. Om die reden publiceren we nieuwe NS-wandelingen dit jaar op een later tijdstip en niet in april zoals je van ons gewend bent. Zodra ze online gaan horen jullie dat van ons.

1,5 m afstand

Een #rondjelopen kan wel

Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen we nog wel naar buiten. Premier Rutte gaf aan tijdens de persconferentie op 23 maart: “Een ommetje maken kan”. Geadviseerd wordt om sociale contacten te beperken en afstand te houden. Een rondje lopen is daarom een fijne optie. Wandelen kan vanaf de voordeur, zorgt voor ontspanning, een frisse neus en bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit. Het is een goede manier om je conditie op peil te houden en is goed voor je weerstand.

Wij willen extra benadrukken dat er een afstand van 1,5 meter moet worden aangehouden ten opzichte van anderen. Houd daar alsjeblieft ook rekening mee richting andere wandelaars. Loop ook niet in groepen, maar alleen of met degene met wie je samenwoont. Ook raden wij aan om drukke plekken te vermijden, zoals een populair bos in de buurt. Ontdek je wijk en maak een rondje vanuit je voordeur!

Lees meer over