Pontjes Rivierenland later in de vaart

Pontjes Rivierenland later in de vaart

7 april 2020 - Wandelnet

De  toeristische fiets- en voetveren in Rivierenland over de Waal, Maas, Lek, Neder-Rijn en Linge komen dit jaar later in de vaart is. De geplande openingsdatum is in verband met de Coronacrisis verschoven van 2 mei naar (onder voorbehoud) zaterdag 13 juni. Vanaf die datum zal er dagelijks volgens het vaarschema worden gevaren.

pont_rhenen_lienden_2.jpg

Gezondheid schippers en kaartverkopers

Het besluit tot de latere start van het vaarseizoen is genomen om de gezondheid van de vrijwillige schippers en kaartverkopers te waarborgen. Op de voornamelijk kleine pontjes zijn er veel contactvlakken zoals de smalle loopbruggen naar de beide veerstoepen. Daarbij vindt het afrekenen niet altijd contactloos plaats waardoor de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht kan worden genomen.

Overzicht fiets- en voetveren

De toeristische fiets-en voetveren in Rivierenland die nu later in de vaart komen zijn: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren, Heukelum-Galgenwaard en de Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg). Meer informatie over de pontjes is te lezen op pontjes Uiterwaarde.

Veerpontjes elders in het land

Ook elders in het land varen veel zomerpontjes niet vanwege het Corona virus. Mocht je gebruik willen maken van een pontje kijk dan vooraf op de webpagina van Vrienden van de voetveren of van het betreffende pontje.

Lees meer over