Routeplanner Wandelnet vernieuwd

Routeplanner Wandelnet vernieuwd

1 mei 2020 - Wandelnet

De routeplanner van Stichting Wandelnet is compleet vernieuwd. De planner waarop wandelroutes in heel Nederland zijn te plannen heeft een flinke update ondergaan. Na een uitgebreide test door gebruikers is de planner gebruiksvriendelijker geworden en de uitstraling is vereenvoudigd. Je kunt eenvoudig zelf een route op maat maken vanaf je huisadres, maar ook een route plannen over regionale routenetwerken.

Voorbeeld_gepland_rondje.PNG

Gebruiksvriendelijkheid
In de nieuwe update is gefocust op gebruiksvriendelijkheid. Het startscherm is overzichtelijk, er kan eenvoudig worden ingezoomd naar een startadres, waarna er zowel vrij als over bestaande routes kan worden gepland. De afstand tussen punten is zichtbaar en als dit nodig is kan een routelijn handmatig worden omgezet.

Halverwege 2019 werd de eerste versie van de routeplanner van Wandelnet gelanceerd. Door feedback te verzamelen en veelvuldig te testen, zijn belangrijke ontwikkelpunten nu meegenomen. Met de nieuwe update verwacht Wandelnet veel wandelaars juist nu blij te maken. Er is een grote vraag naar een routeplanner waar je wandelingen over kwalitatieve routes kan plannen, ook in je eigen buurt.

Toch is Wandelnet nu niet ‘klaar’. “We delen graag deze nieuwe update met wandelend Nederland. Maar we gaan door en blijven feedback verzamelen en testen, nieuwe updates zullen dus volgen.” Aldus Dea Stam, Coördinator Routes bij Stichting Wandelnet.

Rondje lopen
Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat 72% van de respondenten vaker een rondje loopt vanuit huis dan voor de coronacrisis. Omdat wandelen leuk en gezond is, stimuleert Wandelnet via de online campagne #rondjelopen mensen om de schoenen aan te trekken en vanuit huis een rondje te lopen. Vanuit de eigen voordeur een rondje lopen kan via de routeplanner nu eenvoudig worden gepland.

De routeplanner is te raadplegen via: www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner 
Met de update van de routeplanner zijn ook veel functionaliteiten van de Wandelnet app geüpdatet. Houd komende week de appstores in de gaten, hierin verschijnt de update van de Wandelnet app.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?