Buddyhonden bij finish Pieterpad

Buddyhonden bij finish Pieterpad

26 augustus 2020 - Britta Schmidt

Martin Kombrik werd afgelopen maandag door een bijzonder ontvangstcomité verwelkomt bij de finish van het Pieterpad. Drie honden in opleiding met hun begeleiders wachtten hem op bij de trap van de ENCI groeve in Maastricht. Ze kwamen hem bedanken. Martin haalde al wandelend 4.000 euro op voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden.

Martin_op_finish_Pieterpad.jpg

Pieterpad als voorbereiding

Martin liep het Pieterpad in negentien dagen. Onderweg kampeerde hij. Vanwege een blessure moest hij twee dagen rust houden, maar de andere dagen stapte hij flink door. “Ik liep ruim dertig km per dag met een rugzak van ongeveer 12-14 kg” vertelt hij zittend op het bankje met uitzicht op de groeve. “Dat moest ook wel want deze tocht is onderdeel van mijn voorbereiding op mijn grote tocht volgend jaar; de 5000 km lange Continental Divide Trail van Mexico naar Canada. Dan moet ik ook dergelijke etappes lopen. Deze wandeling heb ik vooral ook gebruikt om mijn zomeruitrusting te testen”.

Zomeruitrusting

”Het was een aantal dagen bijzonder heet” vertelt hij, “In Zuidlaren kocht ik daarom een paraplu die ik als parasol gebruikte. Dat werkte goed, voor mijn grote tocht koop ik een wat degelijker exemplaar. Verder ben tevreden over mijn kleding: een lange zomerbroek en een shirt met lange mouwen en een hoodie. Goed tegen de zon, de muggen en de teken. Ik had ook veel plezier van mijn heuptasje; ik draag het niet op mijn rug maar juist op mijn buik. Zo kan ik zonder stoppen bij mijn waterfles, wandelgids en telefoon.”

Buddyhonden

Al wandelend haalt Martin geld op voor de buddyhonden van KNGF geleidehonden. “Ik wandel echt voor mezelf maar vind het een mooie gedachte om er tegelijkertijd een ander mee te helpen’” zegt hij. “Door mijn werk bij defensie en de politie ken ik mensen die zijn getroffen door PTSS. Ik heb gezien hoe een buddyhond ze uiteindelijk verder kan helpen in het leven. De 4.000 euro is een mooi begin. De opleiding van een buddyhond kost ongeveer 15.000 euro, het zou mooi zijn als ik dat al wandelend over de Continental Divide Trail kan inzamelen”.

Meer weten over de actie van Martin? Kijk op  actievoorgeleidehonden.

Lees meer over