Roman over wandelaars op Groot-Frieslandpad

Roman over wandelaars op Groot-Frieslandpad

8 september 2020 - Wandelnet

Fred Triep is naast auteur ook padcoördinator van het Groot-Frieslandpad. Hij kent het pad als geen ander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn nieuwste boek zich afspeelt op deze route.

Groot_Frieslandpad_1.jpg

Zes dertigers over het Groot-Frieslandpad

In “Ik hoop dat ze een huilbaby krijgt” ontmoeten zes dertigers elkaar op een reünie van hun middelbare school, waar ze vijftien jaar geleden examen deden. In hun eindexamenklas waren ze vrienden, maar door verschillende studies zijn ze elkaar kwijtgeraakt. Tijdens de reünie blijken ze dezelfde passie hebben: wandelen. Ze besluiten samen in weekenden het Groot-Frieslandpad te gaan lopen. Tijdens de tocht ontwikkelt hun vriendschap zich en gaan emoties als verliefdheid, afkeer, jaloezie en haat een steeds grotere rol spelen. De roman is verkrijgbaar als papieren versie en als e-book.

Fred Triep

Fred Triep debuteerde in 2011 met de “De Katalysator” waarin de hoofdpersonen elkaar beter leren kennen tijdens een voettocht langs de oostgrens van Nederland. Het boek is onlangs vertaald in het Italiaans.

De route

Met het Groot-Frieslandpad wandel je van de Noordzeekust tot over de Duitse grens. De route is 362 km lang en doorkruist de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen. Van juni tot en met oktober kun je onderweg met de boot de oversteek maken van Enkhuizen naar Stavoren.

voorkant_ik_hoop_dat klein.jpg

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?