Seizoenwandeling Noord-Hollandpad

Seizoenwandeling Noord-Hollandpad

11 september 2020 - Wandelnet

Recreatie Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland organiseren zaterdag 3 oktober de seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad. Samen met de gedeputeerde Toerisme en Recreatie, mevrouw Ilse Zaal, wordt etappe 14 gewandeld; dwars door de polders, langs Nes aan de Amstel en onder de rook van Amsterdam.

Noord_Hollandpad_1.jpg

Wandeling

Etappe 14 is één van de langere etappes van het Noord-Hollandpad, ruim 21 km door o.a. de Bovenkerkerpolder. De route gaat dwars door één van de drukste gebieden van Nederland maar er is opvallend veel te zien en te ontdekken onderweg. Dat je het drukke Amstelveen voorbij wandelt heb je niet eens in de gaten.

Tot de komst van een gemaal in 1914 was de Bovenkerkerpolder één groot molenpark. Nu is het een stiltegebied dat vele bouwplannen heeft overleefd en geliefd is bij weidevogels als grutto’s, tureluurs, kieviten, scholeksters, slobeenden en zomertalingen. De wandeling gaat langs de Amstel naar Nes a/d Amstel. Een prachtig plekje waar de Rooms-Katholieke Sint-Urbanuskerk het dorpsgezicht bepaald.

De Boerin en De Kok

De seizoenwandeling begint bij de prachtig gerestaureerde boerderij van Eva en Martijn, De Boerin en De Kok, in de Bovenkerker polder. In hun sfeervol verbouwde koeienstal en hooiopslag in een boerderij uit 1870 hebben zij knusse ruimtes gecreeërd. Onder de houten balken kan je genieten van een heerlijke koffie en appeltaart en na de wandeling van een biologische lunch. Wie weet lopen de kippen buiten voorbij!

Hans Schipperpad

Tijdens de seizoenwandeling wordt het Hans Schipperpad officieel geopend. Hans Schipper is oud gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en als groot liefhebber van wandelpaden en het maken van verbindingen mede grondlegger van het Noord-Hollandpad.

Aanmelden

Vanwege de Corona maatregelen kunnen maximaal 60 mensen mee. Kijk op Noordhollandpad. Is de wandeling vol? Geen nood. Je kunt etappe 14 natuurlijk prima op een zelf gekozen dag met je eigen gezelschap wandelen. Je eindigt dan op het station van Abcoude.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?