Nieuwe wijnwandelingen wijnregio Zuid-Limburg

Nieuwe wijnwandelingen wijnregio Zuid-Limburg

23 september 2020 - Wandelnet

De wijnregio Zuid-Limburg lanceerde onlangs drie nieuwe wijnwandelroutes.  Naast de al bestaande wijnwandelroute Wahlwiller zijn er nu ook wijnwandelroutes rond Ubachsberg, Noorbeek en Winthagen. Onderweg vertellen informatieborden je alles over de Zuid-Limburgse wijn.

Onthulling_Wijngaarden_wandeling_Noorbeek_vlnr_Gerry_Jacobs_Peter_Peters_Anya_Niewierra.jp

Wijnregio Zuid-Limburg

Zuid-Limburg boekt steeds meer succes als wijnregio. Het aantal wijngaarden stijgt, wijnboeren leveren internationaal prijswinnende wijnen én de regio kent inmiddels een Beschermde Oorsprong Benaming. Wie over het Pelgrimspad of het Krijtlandpad door het Limburgse Heuvelland wandelt, zal onderweg de velden met wijnstokken zien staan. Blijf een dagje extra en combineer je tocht eens met een echte wijnwandeling!

Wijnwandeling Ubachsberg

Rond Ubachsberg, even ten zuiden van Voerendaal, vind je de Route des Vins Land van Kalk. Op de 12 km lange wandeling maak je kennis met het Wijngoed Fromberg, Wijngaard St. Martinus locatie Langeberg en Domaine Salamander. Het Wijngaard St. Martinus is dit jaar tot en met 4 oktober het  decor voor het ‘Wijnrestaurant op het land’, een bijzonder pop-up restaurant waar regionale wijnen en streekproducten op de kaart staan.

Wijnwandeling Winthagen

Winthagen ligt nog iets dichter bij Voerendaal. Hier vind je de Route de Vins Winthagen, een 8 km lange wandeling langs Landgoed Overst, Wijngaard Kunrader Vallei en Wijngaard St. Martinus locatie Kalkberg. Daarnaast bevinden zich in de gemeente Voerendaal ook nog de Wijngaard Kruisboom en Villa de Proosdij (Klimmen) en Domein de Vrakelberg (Voerendaal).

Wijnwandeling Noorbeek

Noorbeek, tegen de Belgisch grens, heeft zich in de loop van de jaren ontwikkelt tot een heus wijndorp. Er is dan ook een distilleerderij die van de druivenschillen uit verschillende wijngaarden distillaten produceert. Tijdens de 8 kilometer lange wandeling passeer je zeven wijngaarden. Informatieborden langs de route vertellen over de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Alle wijnwandelroutes vind je op Visitzuidlimburg.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?