Mind Your Step - over de kunst van het wandelen

Mind Your Step - over de kunst van het wandelen

7 oktober 2020 - Wandelnet

Zone2Source presenteert van 4 oktober tot en met 29 november in het Amsterdamse Amstelpark 'Mind Your Step'; een bijzondere tentoonstelling over de kunst van het wandelen.

Wegwandelen.jpg

Kennis vergaren

Is er een verband tussen je hoofd en je voeten? Kan wandelen een manier zijn om jezelf en de wereld beter te begrijpen? Filosofen, schrijvers en kunstenaars houden zich hier al eeuwen mee bezig. Volgens Kierkegaard functioneert de geest het beste bij een wandeltempo van 4,5 kilometer per uur. 'Mind Your Step' is een groepstentoonstelling en publieksprogramma over lopen als vorm van kennis vergaring, om de wereld om ons heen en onszelf te (be)grijpen.

Wandelingen en audiotours

'Mind Your Step' is een programma rondom de kunst van het wandelen; niet alleen met een tentoonstelling in het Glazen Huis maar ook wandelingen en audiotours die door de kunstenaars zijn ontwikkeld. Zo prikkelt Ienke Kastelein de zintuigen met de schemerwandeling 'Don’t walk into the woods at night'. En presenteert Naomi Bueno de Mesquita haar ‘Walkaway’, een web-app waarmee wandelaars straten op de kaart van Amsterdam 'uit kunnen wissen' door er doorheen te wandelen, wat in real time is te zien op een scherm in het Glazen Huis. Trek dus je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingsreis!

Het hele programma vind je op Zone2source – Mind Your Step.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?