Wandelgids Wandelen in het Vechtdal

Wandelgids Wandelen in het Vechtdal

23 november 2020 - Wandelnet

In deze gids neemt schrijver en fotograaf Max de Krijger je mee langs de Overijsselse Vecht. Een regenwaterriviertje dat door een, in de laatste ijstijd gevormd, prachtig dal stroomt. Lang geleden schoof het ijs hier grote hoeveelheden klei, keileem en zand voor zich uit. Nu geniet je er van een prachtig, gevarieerd landschap.

Vechtdal.jpg

Stroomafwaarts

Max de Krijger woont in het Vechtdal en trekt er als natuurliefhebber regelmatig op uit. Een paar jaar geleden besloot hij dat het tijd werd voor een wandelgids. In twaalf rondwandelingen trek je langzaam stroomafwaarts; je bezoekt schilderachtige plaatsjes als Vilsteren en Beerze, struint over de heide aan de voet van de Lemelerberg en kijken vanaf de top tot ver voorbij Zwolle. Je stapt door buurtschappen die al eeuwen vriendelijk slapend aan het water liggen en doorkruist zelfs de Sahara, een zandverstuiving bij Ommen die haar naam eer aandoet.

Wandelgids

De wandelgids bevat naast de routekaarten en routebeschrijvingen ook veel praktische informatie over horeca, openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden. ‘Wandelen in het Vechtdal’ verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

wandelgids Vechtdal cover.jpg

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?