Wandelgids Wandelen in Groot Amsterdam

Wandelgids Wandelen in Groot Amsterdam

9 december 2020 - Wandelnet

Vijftien Trage Tochten, binnen een half uur van hartje Amsterdam, dat is waar het in deze wandelgids om draait. Elf onverharde tochten in het buitengebied en vier verrassende stadswandelingen.

Wandelaars_Kennmemerduinen.jpg

Vogels, duinen en trekpontje

Rutger Burgers neemt je mee op verkenning rondom zijn woonplaats Amsterdam. Naar het Waterland om vogels te horen, door de duinen van Kennemerland om de zee te zien of naar Amstelveen waar je jezelf met een touwpontje over de vaart moet trekken. Kortom, 'Groot Amsterdam' heeft de wandelaar verrassend veel te bieden.

Zandpadgarantie

De vijftien wandelingen variëren in lengte tussen 10 tot 20 km. Maar liefst elf hebben een zandpadgarantie van 80%. Dat betekent in Noord-Holland soms zand maar vaker ook klei, gras en soms gewoon modder. In ieder geval heerlijk onverhard en dat is, zo dicht bij de stad, toch wel bijzonder.

Auteur

Rutger Burgers (1958) is een door de wol geverfde routemaker. Samen met Rob Wolfs schreef hij al een flink aantal wandelgidsen en ontwikkelde hij menig Trage Tocht. ‘Wandelen in Groot Amsterdam’  is de eerste wandelgids die hij alleen schreef.

De wandelgids 'Wandelen in Groot Amsterdam' wordt uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

wandelgids Wandelen in Groot Amsterdam

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?