Ontdek de Duin- en Bollenstreek via het Wandelnetwerk

Ontdek de Duin- en Bollenstreek via het Wandelnetwerk

25 februari 2021 - Wandelnet

Krokussen, hyacinten … er staan al aardig wat bolletjes in bloei. Het duurt echter nog even voordat de tulpenvelden kleuren in de Duin- en Bollenstreek. Het Wandelnetwerk heeft alvast een mooie film gemaakt om wandelaars te trekken naar de mooiste plekjes in hun streek.  

wandelnetwerk Bollenstreek.jpg

Het Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek bestaat uit een knooppuntensysteem, waardoor u zelf uw route kunt bepalen. En deze gaan lang niet altijd over de gebaande paden. Ze gaan ook dwars door weilanden en bollenvelden. Er zijn speciale overstapjes en bruggetjes gemaakt en zelfs trekpontjes om u naar de overkant van slootjes op de route te brengen. 

Er zijn verschillende startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen paaltjes u de weg van knooppunt naar knooppunt. In totaal is er meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes uitgezet. De paden en routes worden onderhouden door enthousiaste vrijwilligers.

Lees meer over