10000 Stappen boek van Arie Boomsma

10000 Stappen boek van Arie Boomsma

16 maart 2021 - Wandelnet

De ANWB heeft samen met gezondheid- en fitnessdeskundige Arie Boomsma 30 wandelingen gebundeld in het ‘10.000 stappenboek’. De favoriete wandelingen van Boomsma gaan door de mooiste steden en natuurgebieden en zijn 7 tot 8 kilometer, zo’n 10.000 stappen dus. Het boek is een inspirerende en praktische gids om meer te bewegen en om mooie plekken te ontdekken.

10000 Stappen

Het magische getal van 10.000 stappen per dag is een aanmoediging voor alle Nederlanders die gezonder en fitter willen leven. Lopen kan overal en altijd.
10000 stappen boek arie boomsma.jpg
"Voor wandelen is niks extra’s nodig. Je trekt je schoenen aan en stapt de deur uit", stelt Arie Boomsma. "Je kunt ook vooraf een planning maken in welke omgeving je gaat wandelen, een route uitstippelen en er echt de tijd voor nemen. Als je plezier hebt in het wandelen, hou je het vol. Maak het daarom leuk! Bewegen is gezond, zowel fysiek als mentaal – zeker in de huidige tijd met een wereldwijde coronapandemie."

Workout

Het '10.000 stappenboek' geeft tips en inzichten om nog meer van de wandeling te genieten. Die variëren van sporttips om een betere loper te worden, hoe je van een wandeling een workout maakt tot kennis over ademhaling en meditatie.
Het losse kaartenboekje met alle routes is gemakkelijk mee te nemen.

Met dit boek wil de ANWB de samenwerking met Arie Boomsma aansluiten bij de wens om Nederlanders te inspireren en motiveren om te gaan wandelen in eigen land. Het ‘10.000 stappenboek’ kost € 32,99 en is vanaf 15 april verkrijgbaar in de ANWB-winkels en boekhandels.

Lees meer over