Wandelgids Hondsrugpad

Wandelgids Hondsrugpad

4 april 2021 - Wandelnet

Van Groningen naar Meppen over de Hondsrug; in het spoor van prehistorie, door esdorpen en grenzeloze natuur. Wandel mee met Fokko Bosker en geniet! 

Omslag Honsrugpad header.jpg

Hanzesteden en geoparken 

Het Hondsrugpad is een wandelroute van meer dan 200 kilometer. Ze verbindt niet alleen de twee Hanzesteden Groningen en Meppen maar ook twee gebieden met een bijzonder aardrijkskundig verhaal: de Geoparken De Hondsrug en TERRA.vita. Naast de negen etappes maakt Fokko langs de route uitstapjes met rondwandelingen door onder andere het gebied van de Drentsche Aa en het Hunzedal. 

Karresporen en hunebedden 

Eeuwenlang was de Hondsrug de enige goede verbinding over land tussen de stad Groningen en de rest van de wereld. Via Coevorden lag het Duitse achter- of voorland, het is maar vanuit welke oogpunt je kijkt, open voor de reiziger, pelgrim en handelaar. Wie naar het noorden wilde, móest langs de Hondsrug. Ook dat verhaal valt in de wandelgids te lezen en te beleven. De wandelroute van nu gaat over middeleeuwse karrensporen, prehistorische veenpaden en langs indrukwekkende hunebedden. Je waant je in een andere tijd wanneer je wandelt door de uitgestrekte bossen en heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden. 

Over Fokko Bosker 

Fokko Bosker is schrijver van wandelboeken en ontwerper van routes. Hij gidst de wandelaar waar mogelijk over onverharde paden door het Nederlandse landschap en verbindt de aardkundige geschiedenis met de rijke cultuurhistorie en natuurbeleving. Hij beschouwt ‘landloper’ als zijn geuzennaam. Eerder verschenen van hem o.a. de wandelgidsen Koningspad XL en Bonifatius Kloosterpad. 

Omslag Honsrugpad

De wandelgids 'Hondsrugpad' verschijnt op 6 april 2021 bij uitgeverij Noordboek en kost € 19,90. 

Lees meer over