MyWindFall uit Amersfoort wint eerste Ommetje Bedrijven Challenge

MyWindFall uit Amersfoort wint eerste Ommetje Bedrijven Challenge

8 april 2021 - Wandelnet

MyWindFall uit Amersfoort is de winnaar van de landelijke Ommetje Bedrijven Challenge 2021. Florent en Pink Roccade Ziekenhuizen zijn in de ranglijst op de tweede en derde plek geëindigd. Wandelnet-directeur Ankie van Dijk en neuroloog Erik Scherder feliciteren hen met dit prachtige resultaat. wtjwd Ankie van Dijk en Erik Scherder foto Esmee Curly and Straight.JPG

De challenge is een initiatief van Wandelnet en de Hersenstichting en heeft als doel Nederlanders door de dag heen meer te laten bewegen. Bijna 24.000 personen van in totaal 270 bedrijven gingen afgelopen maand via de Ommetje app de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen.

Erik Scherder (links) reikt op de Wandel tijdens je Werk-dag de eerste prijs uit aan MyWindFall, Jan Ebbes (rechts). Foto: Esmee, Curly and Straight

1e prijswinnaar MyWindFall Bedrijven Challenge Ommetje 2021.JPG

Fanatiek

Jan Ebbes, adviseur informatieveiligheid bij MyWindFall: “Sinds begin dit jaar zijn wij met het team de Ommetje-app gaan gebruiken. De challenge was een extra stimulans voor ons om te blijven wandelen en actief te blijven tijdens de werkdag. Het is geweldig om te zien dat iedereen er zo fanatiek mee bezig is en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We blijven dit zeker stimuleren.”

Gewend

Ydeine Meiboom, Office Manager bij Florent: “Wandelen is gezond, het zorgt voor ruimte in je hoofd, je bent in beweging en bijna iedereen kan het. Daarbij komt dat samen wandelen goed is voor de teamspirit. We blijven de dagelijkse Ommetjes stimuleren in de organisatie en we hopen dat het een deel van onze cultuur wordt om ook tijdens een overleg te gaan wandelen."

Marleen Lensen, Sales Office PinkRoccade Ziekenhuizen: “Wij hebben als PinkRoccade Ziekenhuizen allemaal een hart voor de zorg. Van daaruit vinden wij het steunen van een goed doel heel belangrijk. We hebben met z’n allen heel veel gewandeld afgelopen maand. We zijn er echt aan gewend geraakt. We zijn dan ook zeker van plan om de ommetjes er in te houden. Het is echt een deel van onze cultuur geworden om ook tijdens een overleg te wandelen.”

Evenveel kans

Met 567 punten heeft MyWindFall gemiddeld de meeste Ommetje-punten bij elkaar gelopen. De nummer twee en drie hebben gemiddeld 540 en 532 punten bij elkaar gewandeld. Van 1 tot en met  31 maart konden alle bedrijven in Nederland met elkaar strijden in de eerste Ommetje Bedrijven Challenge. Per bedrijf werden alle behaalde punten door het aantal deelnemers gedeeld, zodat grote en kleine bedrijven evenveel kans maakte om de challenge te winnen. Op donderdag 8 april, tijdens de landelijke ‘Wandel tijdens je Werk-dag 2021 is de winnaar bekend gemaakt.

We zitten teveel

“Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie en ambassadeur van de Ommetje-app Erik Scherder. “Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders. Voldoende beweging verhoogt namelijk de weerstand en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat zoveel werkgevers hun medewerkers stimuleren om meer te bewegen en hebben meegedaan aan de Ommetje Bedrijven Challenge.”

Ommetje

De ommetje-app, die inmiddels 1,2 miljoen keer gedownload is, is een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt de gebruiker na elk ommetje (wandeling) van minimaal 20 minuten, een hersenfeitje.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?