Driedaagse over de Via Belgica

Driedaagse over de Via Belgica

31 mei 2021 - Wandelnet

Trek je wandelschoenen aan en stap deze zomer eens in de voetsporen van de Romeinen. Naast het Romeinse Limespad is er sinds enige tijd ook de Via Belgica, een wandelroute van 70 km dwars door het Zuid-Limburgse land. Je wandelt langs de oude Romeinse heirbaan die via Maastricht naar Jülich en Keulen liep. Onderweg ontdek je het uitgebreide Romeinse erfgoed. 

Via Belgica markering.jpg

Van Maastricht naar Rimburg

De Via Belgica start in Maastricht en voert je langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal om daarna via Heerlen en Landgraaf te eindigen bij Rimburg aan de grens met Duitsland. Bijna 70 km wandelroute, in twee richtingen gemarkeerd en met maar liefst acht treinstations onderweg om je tocht te starten of om naar terug te keren. Laat tijdens je wandeling Romeinse villa’s vanuit een kale akker opdoemen op je telefoon en luister naar verhalen die het verleden tot leven wekken. 

Wandeldriedaagse

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 vindt de allereerste Via Belgica Wandeldriedaagse plaats. Tijdens de drie dagmarsen trekt een Romeins landschap aan je voorbij: boerderijen omringd door glooiende graanvelden en nederzettingen gesticht rond bruggen en kruispunten. Met ruim 100 Romeinse bezienswaardigheden langs de route. Inschrijven voor de Wandeldriedaagse kan via Romeins Zuid-Limburg | Via Belgica 

via belgica informatiepaneel

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?