Opnames Dwars door de Lage Landen gestart

Opnames Dwars door de Lage Landen gestart

3 juni 2021 - Grote Routepaden VZW

Arnout Hauben en zijn twee vrienden trekken opnieuw op GR-pad! Voor de opnames van een nieuwe televisieserie stappen ze van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hierbij volgen ze de GR 5A, de GR 565, de GR 5 en het Pieterpad.  

dwars door de lage landen.jpg

Start in Oostende

Na 'Dwars door de Middellandse Zee' vertrekt de Vlaamse televisiemaker Arnout Hauben op een nieuw avontuur door België en Nederland: Dwars door de Lage Landen. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland. Arnout gaat opnieuw op pad met zijn vaste vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone). 

GR-wandelpaden

De voettocht is 900 km lang en start op het strand van de koningin der badsteden: Oostende. Arnout en zijn team stappen via de GR-wandelpaden van Antwerpen richting Maastricht. De GR 5A, de GR 565 en de GR 5 wijzen hem de weg. Eenmaal de grens over volgen ze het legendarische Pieterpad dat hen 500 km pal naar het noorden van de Lage Landen leidt. 

Verhalen uit de streek

Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. 'Dwars door de Lage Landen' wordt een avontuurlijk, optimistisch en historisch programma dat in het voorjaar van 2022 zowel in België als in Nederland op de televisie te zien zal zijn. 

Eerdere tocht

Arnout Houben maakte al eerder een televisieserie over een lange voettocht. In 2019 besloot hij na de eerste lockdown de langste wandelroute door zijn eigen land af te leggen. In 'dwars door België' stapte hij in 23 dagen de ruim 500 kilometer van de GR129, van Brugge naar het zuidelijke Aarlen. "Wandelen is eigenlijk het beste medicijn tegen een negatief wereldbeeld" zegt hij in een interview met Dewi Oudijk voor de VPRO

Opnames gestart

De opnames van het programma zijn vrijdag 28 mei gestart en lopen de hele zomer lang. 'Dwars door de lage Landen' is een programma van het productiehuis De chinezen voor Eén en de VPRO.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?