ANWB 'Bord in Beeld': help mee toeristische infoborden inventariseren

ANWB 'Bord in Beeld': help mee toeristische infoborden inventariseren

8 juli 2021 - Wandelnet

De ANWB roept ook wandelaars op de toeristische bruine informatieborden van de ANWB in beeld te brengen via de speciale app: ‘ANWB Bord in Beeld’. De borden zijn bevestigd op de gevels van historische en bijzondere gebouwen en staan in natuurgebieden.

anwb bord.jpg
Foto: ANWB
Je bent ze vast al wandelend wel eens tegen gekomen, deze borden die informatie geven over de geschiedenis en bijzonderheden van het gebouw of gebied en daarmee als het ware een reisgids zijn door een stad, dorp of landschap. De ANWB schat dat het er tussen de 14.000 en 16.000 zijn!
De ANWB levert deze informatieborden altijd in opdracht van een gemeente, vereniging of stichting en omdat deze opdrachtgever als eigenaar verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het informatiebord, is er in het verleden door de ANWB nooit een registratie bijgehouden. De ANWB weet dan ook niet waar de informatieborden hangen en in welke staat ze zijn.  
De ANWB wil graag een complete database van deze borden opbouwen en heeft daar jouw hulp bij nodig.

App

'Helpen kan heel eenvoudig met de gratis app  ‘ANWB Bord in Beeld’.  Deze app is eenvoudig te downloaden via Google Play Store Android of App Store I-phone. Maak met behulp van deze app een foto van het bord, beantwoord de korte vragen en vervolgens komt alle informatie, ook de coördinaten, automatisch bij de ANWB terecht.
anwbappicoon

Wat gebeurt er met de gegevens?

Samen met de betreffende gemeente wil de ANWB oude en verweerde informatieborden vervangen. Daarnaast kan de ANWB, waar mogelijk, de informatieborden ook toevoegen aan bestaande en nog te ontwikkelen wandel- en fietsroutes.

Wandelaars krijgen als ze in de app ook hun e-mailadres invoeren, kans op een leuke prijs.

Lees meer over