Moas-Wetteringpad 100ste Gelderse Klompenpad

Moas-Wetteringpad 100ste Gelderse Klompenpad

30 juli 2021 - Wandelnet

Klompenpaden zijn wandelroutes van het landschap Erfgoed Utrecht en de Stichting Landschapsbeheer Utrecht. Mooie rondwandelingen over landgoederen, herstelde historische paden en boerenland en dus vaak over onverharde paden. Op 16 juli werd het 100ste Gelderse Klompenpad  gepresenteerd.

klompenpaden logo.jpg

Het Moas-wetteringpad is het 100ste Gelderse Klompenpad. De 14 km lange wandelroute bij Alphen aan de Maas gaat over boerenland en door uiterwaarden en fruitgaarden. De route is gemarkeerd met blauwe klompjes. Verspreid over de provincies Utrecht en Gelderland zijn er nu 131 klompenpaden. Je vindt alle wandelroutes op Klompenpaden.

Onverharde paden

Klompenpaden zijn wandelroutes die gedeeltelijk over onverharde, vaak historische, paden gaan. Heerlijk voor de wandelaar maar daardoor niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Soms gaat de route over particulier terrein, waar soms vee loopt. Deze gedeeltes van de routes zijn verboden voor honden. 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?