Pontjes over Waal, Maas en Neder-Rijn/Lek varen weer

Pontjes over Waal, Maas en Neder-Rijn/Lek varen weer

13 augustus 2021 - Wandelnet

Goed nieuws voor alle fietsers en wandelaars: na een lange periode van hoog water en sterke stroming gaan ook de laatste drie pontjes van Uit®waarde weer in de vaart.

voetveer Renkum-Heteren.jpg
Maandag 16 augustus varen het veer Rhenen-Lienden en het nieuwe elektrische veer Renkum-Heteren weer. De bemanning staat vanaf 10.00 uur klaar om iedereen over te zetten.
Woensdag 18 augustus zet ook het voetveer Varik-Heerewaarden weer passagiers over.

In verband met de hoge waterstand waren eerder negen van de tien pontjes van Uit®waarde gestremd. Dit zijn de pontjes die varen over de Waal, Maas en Neder-Rijn/Lek. Het gaat om de verbindingen: Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard, Beuningen-Slijk-Ewijk, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en de Liniepont.

Voor informatie over de vaartijden en/of eventuele stremmingen: Uiterwaarde.nl of veerponten.nl

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?