Infoblad onverharde pad

Infoblad onverharde pad

20 september 2021 - Wandelnet

Wandelnet streeft naar een samenhangend netwerk van voetpaden, grasbermen, fietspaden en verkeersluwe wegen voor ommetjes vlakbij huis, dagwandelingen en meerdaagse tochten. Veel wandelaars hebben een voorkeur voor onverharde paden. Helaas zijn die er maar weinig – en waar ze wel zijn, zijn ze niet altijd toegankelijk. Goede wandelpaden zijn schaars. Daar moeten we dus zuinig op zijn.

Onverhard Eastermar 3.JPG

In dit infoblad vind je redenen waarom onverharde paden belangrijk zijn en adviezen voor het aanleggen van een gecombineerd fiets- en wandelpad.

Documenten

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?