In memoriam: Roelien Appelo

In memoriam: Roelien Appelo

20 december 2021 - Wandelnet

In de meivakantie van 2015 liep ik met een koffer in mijn hand in Zeeland toen een mailtje binnenkwam met een bericht van Roelien: ziek. Aan de grond genageld, want het was ook direct de aankondiging dat ze met spoed geopereerd zou worden.

RoelAppelo.jpg

Later zou blijken dat dat ene mailtje de eerste in een hele serie zou worden… En in al die berichten die we als collega’s in die jaren lazen, zat een vaste mix van feitelijke ziekenhuissituaties, plannen voor vakanties en uitjes, een update over het wel en wee van de kinderen, natuurlijk een mooie outdoor foto èn standaard de vraag hoe het met de ander is.

In alle woorden raak en altijd met een positieve en nuchtere blik, maar vooral met een enorme levenskracht. Toch denk ik vandaag vooral terug aan de tijd vóór dat ene mailtje ‘ziek’. Toen Roelien voor Wandelnet ‘miss NS-wandelingen’ was. Een heel dankbare taak, omdat ontelbaar veel wandelaars met zo veel plezier de NS-routes wandelden en nog steeds wandelen. Maar ook de tijd van Roelien als een bijzonder fijne collega; droge humor, een harde werker, opererend op de achtergrond, maar vlijmscherp als het erop aan kwam.

Gelukkig hebben we samen veel lol gemaakt, gewandeld, gelachen en bij haar afscheid van Wandelnet met een kano de oude rijn onveilig gemaakt. In zekere zin hebben we nooit afscheid genomen als collega; het lijntje met Wandelnet is altijd gebleven. En nu moeten we echt afscheid nemen; van een bijzonder mens, een oud-collega. Onze gedachten zijn bij Peter, de kinderen en iedereen die Roelien lief heeft.

Ankie van Dijk
Directeur Wandelnet

- in memoriam Roelien Appelo 4 mei 1967 – 17 december 2021 -

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?