Challenge 2022 van start!

Challenge 2022 van start!

7 maart 2022 - Wandelnet

In aanloop naar de Wandel Tijdens je Werkdag starten Wandelnet en de Hersenstichting op 7 maart 2022 de wandelchallenge in de Ommetje-app. Welke branche heeft de fitste werknemers? Voor het tweede jaar achter elkaar strijden van 7 maart tot en met 7 april bedrijven in heel Nederland tegen elkaar om de wandelkampioen van Nederland te worden. De winnaar ontvangt een lezing van Ommetje ambassadeur Erik Scherder.

bos.png

“Wandelen tijdens je werk is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je creativiteit en concentratie. Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen, gemiddeld negen uur per dag! Dat moeten we veranderen. Wandelnet en de Hersenstichting roepen daarom heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens je (thuis)werkdag. Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit!” - Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie aan de VU in Amsterdam.

 Steeds meer wandelaars tijdens werkuren

De Wandel Tijdens je Werkdag viert dit jaar alweer haar zevende verjaardag. Het initiatief stond eerst bekend als de Wandel Naar Je Werk-dag: wandelend Nederland werd opgeroepen om (een deel van) de route naar het werk te wandelen. In 2019 had deze dag maar liefst 249 deelnemende organisaties. Vanwege het thuiswerken heet de dag sinds 2020 de Wandel Tijdens Je Werkdag. Want wandelen tijdens je werkdag kan vanaf elke werkplek. Vorig jaar deden wel 24.000 werknemers van 270 bedrijven mee met de eerste Ommetje Bedrijven Challenge!

Dat steeds meer organisaties het initiatief omarmen, is goed te verklaren volgens directeur van Wandelnet Ankie van Dijk: “Vitaliteit is een grote uitdaging voor bedrijven, omdat steeds meer medewerkers een beroep hebben waarbij ze langdurig zitten. Wandelen draagt bij om energiek en gezond te blijven.” Het belang van meer lopen, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in de videoboodschap voor de Wandel Tijdens Je Werkdag. Volgens hem houdt dagelijks wandelen niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit.”

Aanmelden kan nog tot 14 maart!

Aanmelden is eenvoudig. Door de volgende stappen te doorlopen kun je meestrijden en de winnaar worden van de Wandel Tijdens Je Werkdag Challenge 2022.

 1. Je kunt je met je bedrijf aanmelden voor een Ommetje bedrijfsaccount via hersenstichting.nl/ommetjebedrijven

2. Stimuleer zo veel mogelijk collega’s om te gaan wandelen tijdens de werkdag.

3. Ga de strijd aan met andere bedrijven en verdien punten door te wandelen.

4. De bijdrage van jouw bedrijf gaat rechtstreeks naar onderzoek van de Hersenstichting!

5. Wandel met de hele organisatie en deel jullie ervaring #wandeltijdensjewerk.

Meer informatie: www.wandeltijdensjewerkdag.nl 

Wandel Tijdens Je Werkdag Challenge 2022

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?