PinkRoccade Ziekenhuizen wint Ommetje Bedrijven Challenge 2022

PinkRoccade Ziekenhuizen wint Ommetje Bedrijven Challenge 2022

8 april 2022 - Wandelnet

PinkRoccade Ziekenhuizen uit Nieuwegein is de winnaar van de landelijke Ommetje Bedrijven Challenge 2022! CROW en Keijzer zijn in de ranglijst op de tweede en derde plek geëindigd. Wandelnet-directeur Ankie van Dijk en manager Kennis & Innovatie van de Hersenstichting Remco van der Veen reikten vandaag de welverdiende cheque uit voor een lezing van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

PinkRoccade Ziekenhuis.jpg

Foto: Pieter-Bas Linnebank, Managing Director PinkRoccade Ziekenhuizen en collega's met de cheque

De challenge is een initiatief van Wandelnet en de Hersenstichting en heeft als doel Nederlanders door de dag heen meer te laten bewegen. 46 organisaties uit vijf verschillende branches gingen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen.

Evenveel kans

Met 431,2 punten heeft PinkRoccade Ziekenhuizen gemiddeld de meeste Ommetje-punten bij elkaar gelopen. De nummer twee en drie hebben gemiddeld 310 en 278 punten bij elkaar gewandeld. Van 7 maart tot en met 7 april konden alle bedrijven in Nederland met elkaar strijden in de tweede Ommetje Bedrijven Challenge. Per bedrijf werden alle behaalde punten door het aantal deelnemers gedeeld, zodat grote en kleine bedrijven evenveel kans hadden op de winst. 


Ranglijst - top 10

De ranglijst is gebaseerd op het behaalde XP gemiddelde per team. 

Plaats Organisatie  Gemiddelde XP
#1 PinkRoccade Ziekenhuizen 431,2
#2 CROW 310,4
#3 Keijzer 278,3
#4 Rijksvastgoedbedrijf 271,5
#5 Jeugdbescherming Overijssel 258,9
#6 Movares 236,1
#7 E-mergo 218,1
#8 Cocensus  214,5
#9 Briddge b.v.  195,3
#10 Medux BV 189,4


We zitten teveel

We zitten zo'n beetje de hele dag, of je nou wel werkt of niet werkt. Onderbreek het zitten met wandelen! Daarmee activeer je brein en blijf je gezond en fit. Bekijk de boodschap van Prof. dr. Erik Scherder.


Ommetje

De ommetje-app, die inmiddels 1,5 miljoen keer gedownload is, is een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag. De app is ontwikkeld samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt de gebruiker na elk ommetje (wandeling) van minimaal 20 minuten, een hersenfeitje.

 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?