Nieuw: Cultuurpad Coevorden ‘Van de Kiel tot Steenwijksmoer’

Nieuw: Cultuurpad Coevorden ‘Van de Kiel tot Steenwijksmoer’

20 juni 2022 - Wandelnet

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 verschillende wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is op het gebied van natuur, landschap en cultuur.

Coevorden Drentse Poort - Herman Woltersom.jpg

Foto: Drentse Poort © Herman Woltersom 

De stad en de dorpen worden met het Cultuurpad aan elkaar verbonden. De route start in Zwinderen, maar je kunt natuurlijk altijd een ander begin van je wandeling kiezen. Onderweg geniet je van de prachtige natuur, cultuur en historie van Coevorden.

Het realiseren van het Cultuurpad is één van vele initiatieven van het programma Culturele Gemeente Coevorden. “Vanuit het thema ‘Verbonden in Verhalen’ willen we met deze mooie wandelingen aandacht creëren voor onze natuur, kunst, geschiedenis, het kenmerkende landschap en erfgoed in onze gemeente,” aldus kwartiermaker Roelie Lubbers.

Bekijk het cultuurpad

De wandelingen van het Cultuurpad zijn online beschikbaar. Je kunt zowel een PDF als GPX downloaden. Van het Cultuurpad is ook een routeboek gemaakt. Deze is voor € 9,95 verkrijgbaar bij de TIP-kantoren en Readshop Coevorden.

Pad-in-de-kijker-weekenden

Om extra aandacht op het Cultuurpad te vestigen, worden er pad-in-de-kijker-weekenden georganiseerd. In dat weekend staat een aantal tracés centraal en zijn er in de dorpen op de route verschillende culturele activiteiten. Meer informatie over de data en de activiteiten staan op de website. 

Lees meer over