Ook in 2022 Alternatieve Vierdaagse

Ook in 2022 Alternatieve Vierdaagse

22 juni 2022 - Wandelnet

De derde week van juli lopen meer dan 45.000 deelnemers de 4Daagse. Zij wandelen vier dagen 30, 40 of kilometer in Nijmegen en de omgeving. Ook dit jaar biedt Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Alternatieve Vierdaagse aan.

De Alternatieve Vierdaagse.jpg

De afgelopen twee jaar was De Alternatieve Vierdaagse het succesvolle, coronaproof alternatief voor de 4Daagse. Het digitale event telde jaarlijks ruim 20.000 deelnemers. Vanwege het succes van de afgelopen jaren, omdat het past binnen de doelstelling van KWbN om zoveel mogelijk mensen wandelend in beweging te brengen én op verzoek van vele wandelaars besloot KWbN ook in 2022 De Alternatieve Vierdaagse aan te bieden.

De opzet van het evenement blijft in 2022 ongewijzigd. Wandelaars lopen tijdens de Vierdaagseweek op hun eigen locatie hun eigen route, bijgehouden door een app. Na afloop verdienen zij een medaille.

Kortere afstanden geliefd

Naast de geijkte 4Daagse afstanden (30, 40 en 50 kilometer) is het tijdens De Alternatieve Vierdaagse ook mogelijk te kiezen voor kortere afstanden als 5, 10 of 20 kilometer. Met name de 10 en 20 kilometer blijken onder de deelnemers zeer geliefd. Dat KWbN met het digitale evenement in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de vele vragen die de wandelbond de laatste maanden ontving van wandelaars die wilden weten of De Alternatieve Vierdaagse ook dit jaar werd aangeboden.

Op maat

Met De Alternatieve Vierdaagse 2022 biedt KWbN deelnemers van de afgelopen twee jaar de mogelijkheid ook hun derde medaille van dit unieke evenement te verdienen. Daarnaast biedt het nieuwe deelnemers en liefhebbers van kortere afstanden de mogelijkheid een Vierdaagse op maat te lopen. Ook wandelaars die niet de tijd, mogelijkheid of wens hebben om naar Nijmegen af te reizen, beschikken met De Alternatieve Vierdaagse over een optie. De Alternatieve Vierdaagse kan in binnen- en buitenland gelopen worden.

Meer informatie en inschrijven

 

Lees meer over