22 oktober: TeVoet Odewandeling in Dalfsen

22 oktober: TeVoet Odewandeling in Dalfsen

29 september 2022 - Wandelnet

Oktober draait om apart en onverhard. Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet op zaterdag 22 oktober een begeleide rondwandeling langs drie landgoederen in Dalfsen. Een wandeltocht van ongeveer 12 kilometer. Wandel je mee?

dalfsen.png

Foto: Huize Den Aalshorst © Marycke Naber 

De wandeling start met koffie/thee bij station Dalfsen. Vanaf het station wandelen we al gauw het bos in. Daarna volgt een prachtig afwisselend gebied.

Wandeling langs drie landgoederen

Deze wandeling zal je niet vervelen. Je wandelt over drie landgoederen. Eerst door landgoed Rechteren met bos en hei. Vervolgens Den Aalshorst met een fraai landhuis, grand canal en ‘Engels Werk’ en dan nog landgoed Den Berg met een statige beukenlaan, slingerpaden langs een vijver en een statige havezate.

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 22 oktober, start 10.30 uur en einde rond 16:00 uur
Start- en eindpunt: station Dalfsen (rondwandeling)
Afstand: 12 kilometer. Nieuwsgierig naar de route? Deze is hier te bekijken.
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden voor maandag 17 oktober bij: Marycke Naber, e-mail: marycke.naber@gmail.com. Telefoon: 06 3828 4212. Bij extreem weer gaat de wandeling niet door: je krijgt dan uiterlijk vrijdag 21 oktober bericht. Geef daarvoor bij je aanmelding je mailadres of een telefoonnummer door.

Meer informatie  

Goed om te weten:

  • Halverwege de route is er horeca, maar die kan gereserveerd zijn. Neem daarom voor de zekerheid je eigen brood en water mee;
  • Bij veel regenval kunnen de onverharde paden modderig zijn! Gepast schoeisel is dan aan te bevelen;

Ode aan onverhard wandelen

Onverhard wandelen staat bij Wandelnet en TeVoet hoog in het vaandel. In oktober roept Wandelnet wandelaars op om een 'ode aan onverhard wandelen' te brengen. Door foto's, filmpjes en verhalen te delen met #ikwandelonverhard. Ook is er een pagina waar alle favoriete onverharde paadjes van wandelaars worden verzameld. Deel ook een plaatje van je favoriete paadje op: www.wandelnet.nl/onverhard-wandelen/

Lees meer over