22 oktober: TeVoet Odewandeling rond Veere

22 oktober: TeVoet Odewandeling rond Veere

29 september 2022 - Wandelnet

Oktober draait om apart en onverhard. Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet op zaterdag 22 oktober een begeleide rondwandeling in het mooie historische stadje Veere. Een wandeltocht van ongeveer 14 kilometer. Wandel je mee?

Header foto Veere.jpg

Foto: langs de Veerse watergang © Harry Benschop

De wandeling start vanaf de parkeerplaats langs de Veerseweg in Veere (zanddijk). De wandeling is meer dan 80 procent onverhard en brengt je op plekken waar veel wandelaars geen weet van hebben.

Een parelsnoer van onverharde paden

We wandelen over het jaagpad langs het kanaal en komen onderweg langs meerpalen die eruitzien als kanonslopen en dat ook zijn, een heule, een ‘verdwenen dorp’, een cisterne, een vliedberg, een illusiebos, kreekuitlopers, avontuurlijke bruggen en niet te vergeten de trekpontjes in de vesten. Onderweg wordt stilgestaan bij een aantal interessante plekken. 

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 22 oktober, start 11.00 uur en einde rond 16:00 uur
Start- en eindpunt: Zanddijk, Veerseweg voorbij huisnummer 26 (hier kun je gratis parkeren). Voor de navigatie: 4351 RK Veere. Met haltetaxi 984 vanaf station Middelburg (vertrek 10.35 uur) naar halte Nieuw Sandenburgh, tijdig reserveren via 9292.nl!
Afstand: 14 kilometer 
Meedoen: Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de wandeling bij gids Harry Benschop via  06 12 49 83 05. 

Meer informatie

De mooiste netwerkwandelingen: Zeeland

De wandeling is grotendeels gebaseerd op een wandeling ook de gids ‘De mooiste netwerkwandelingen: Zeeland’. In dit boekje staan 15 wandelingen verspreid over heel Nederland die voor minimaal 50 procent over onverharde paden gaan.

Bestel wandelgids 

Ode aan onverhard wandelen

Onverhard wandelen staat bij Wandelnet en TeVoet hoog in het vaandel. In oktober roept Wandelnet wandelaars op om een 'ode aan onverhard wandelen' te brengen. Door foto's, filmpjes en verhalen te delen met #ikwandelonverhard. Ook is er een pagina waar alle favoriete onverharde paadjes van wandelaars worden verzameld. Deel ook een plaatje van je favoriete paadje op: www.wandelnet.nl/onverhard-wandelen/

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?