29 oktober: TeVoet Odewandeling rond Deventer en Diepenveen

29 oktober: TeVoet Odewandeling rond Deventer en Diepenveen

29 september 2022 - Wandelnet

Oktober draait om apart en onverhard. Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet op zaterdag 29 oktober een begeleide rondwandeling rond Deventer en Diepenveen. Een grotendeels onverharde wandeling van ongeveer 14 kilometer. Wandel je mee?

Grote foto Deventer.jpg

Foto: Deventer Uiterwaarden © Harry Uitermark 

De wandeling start bij Parkcafé Mees op 2 minuten lopen van station Deventer. Daar nemen we om 11.20 uur lijnbus 5 richting de Vijfhoek. We stappen uit bij halte ziekenhuis en starten dan met onze wandeling.

Uiterwaarden, stadsparken en landgoederen

Hoewel Deventer een middelgroot stedelijk gebied is, is het toch mogelijk om een grotendeels onverharde wandeling te maken. Uiteraard biedt de IJssel met z'n uiterwaarden een houvast. Maar elementen als stadsparken en landgoederen maken het volledig. De wandeling is voor twee derde onverhard.

We lopen over het terrein van Landgoed Brinkgreven (een psychiatrisch ziekenhuis) en Park Braband naar het Zandweteringpark. Via het Zandweteringpark komen we in Diepenveen, en via Diepenveen in Landgoed Nieuw-Rande. Hiertoe passeren we de, met opheffing bedreigde, Niet Automatisch Beveiligde Overweg (NABO) in de spoorlijn Deventer-Zwolle. Halverwege de wandeling, in Nieuw-Rande is er horeca (Hotel Gaia; er is een boskiosk om drankjes af te halen). Wanneer we de wandeling vervolgen komen we in de uiterwaarden van de IJssel, om via het stadspark Rijsterborgherpark terug te keren bij het Vogeleiland, vlakbij station Deventer.

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 29 oktober, start 10.30 uur en einde rond 16:00 uur
Start- en eindpunt: Bij station Deventer. Verzamelen bij Parkcafé Mees, Stationsstraat 2, 7411 HA Deventer (2 minuten lopen vanaf het station)
Afstand: 14 kilometer. Nieuwsgierig naar de route? Deze is hier te bekijken.
Meedoen: Deelname is gratis, horeca en OV voor eigen rekening. Aanmelden bij gids Harry Uitermark via harry.uitermark@gmail.com

Meer informatie

Ode aan onverhard wandelen

Onverhard wandelen staat bij Wandelnet en TeVoet hoog in het vaandel. In oktober roept Wandelnet wandelaars op om een 'ode aan onverhard wandelen' te brengen. Door foto's, filmpjes en verhalen te delen met #ikwandelonverhard. Ook is er een pagina waar alle favoriete onverharde paadjes van wandelaars worden verzameld. Deel ook een plaatje van je favoriete paadje op: www.wandelnet.nl/onverhard-wandelen/

Lees meer over