Wandelnet aangesloten bij Mobiliteitsalliantie

Wandelnet aangesloten bij Mobiliteitsalliantie

18 november 2022 - Wandelnet

De Mobiliteitsalliantie is een nieuw lid rijker! Wandelnet is aangesloten bij dit unieke samenwerkingsverband van 26 partijen. De Mobiliteitsalliantie is opgericht om ervoor te zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland ook in de toekomst behouden blijft en vooruit gaat. Wandelen kan in deze plannen natuurlijk niet missen. 

Amsterdam, fiets-- voettunnel bij centraal station.jpg

Foto: © Ad Snelderwaard

Steven van Eijck, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie: ‘Wandelen is als eerste vorm van mobiliteit een belangrijk en verbindend onderdeel van het mobiliteitssysteem. We verwelkomen Wandelnet als een waardevolle toevoeging aan de Mobiliteitsalliantie. Want alleen door intensieve samenwerking met vertegenwoordigers uit álle hoeken van de mobiliteit realiseren we ons doel, een toekomstbestendige mobiliteitssysteem waarin de reiziger centraal staat.’

Ankie van Dijk, directeur van Wandelnet, over de toetreding tot de Mobiliteitsalliantie: ‘Te vaak wordt wandelen vergeten in discussies over mobiliteit, maar onze deelname bevestigt het belang van wandelen en ook dat het onlosmakelijk is verbonden met het totale mobiliteitssysteem. We brengen graag onze kennis in en werken vanuit het perspectief van een gezond, duurzaam en actief systeem van mobiliteit.’

De partners van de Mobiliteitsalliantie

Keolis – GVB  – EBS – FEHAC – Koninklijk Nederlands Vervoer – HTM – Qbuzz – NKC –  MKB-Infra – Transport & Logistiek Nederland – RAI Vereniging – RET – Fietsersbond – Transdev – VNA –  ANWB – KNAC – NS – Arriva – Rover – Vereniging Zakelijke Rijders – BOVAG- Bouwend Nederland – OV-NL – Schiphol - Wandelnet

Meer over de Mobiliteitsalliantie

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?