Wintertip: de Scheveningen Light Walk op 10 december

Wintertip: de Scheveningen Light Walk op 10 december

24 november 2022 - Wandelnet

Trek zaterdag 10 december je wandelschoenen aan voor een bijzondere wandeltocht in het donker. Doe mee met de vierde editie van de Scheveningen Light Walk door een magisch verlicht Scheveningen. Onderweg word je getrakteerd op lichtgevende- en muzikale acts en zijn er heerlijke versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar.

Schevening-Light-Walk 2022.jpg

Foto: deelnemers aan de Scheveningen Light Walk 2019 © Bart Hoogveld

Start en finish bij De Pier

De start en finish van alle routes is op De Pier in Scheveningen. Je kunt kiezen voor een wandeltocht van 7,12 of 18 km. Op de langste route wandel je door het prachtige duingebied Meijendel. Bijzonder om daar eens in het donker te wandelen! Wil je met het hele gezin meedoen? Dat kan heel goed, ook voor kinderen valt er onderweg genoeg te beleven. Kies voor de familiewandeling van 7 km met een vroege startmogelijkheid om 17.30 uur. Alle wandelaars worden bij de finish warm onthaald met een mooi herinneringsspeldje.

Draag je eigen lichtje

De Scheveningen Light Walk start zodra de avond valt, je loopt dus echt in het donker. Voor de acts die je gaat zien, is dat vaak ook belangrijk. Er zullen dus ook stukken onverlicht zijn op het parcours. Traditiegetrouw verschijnen de deelnemers daarom met lampjes aan de start. In de goodiebag die iedere deelnemer ontvangt zit ook een cap met een lichtje, zodat iedere wandelaar verzekert is van een eigen lichtbron. Alvast de sfeer proeven? Bekijk de video Scheveningen Light Walk 2019.

Inschrijven

Inschrijven voor de Scheveningen Light Walk kan tot en met vrijdag 9 december. Bij je inschrijving kies je een tijdslot. Let op: per tijdslot is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. 

Schrijf je in

Het duinbied Meijendel is het hele jaar door prachtig om te wandelen. Kies voor de NS-wandeling Meijendel (13,1 km) van Den Haag naar Wassenaar. 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?