TeVoet Nieuwjaarswandeling op 21 januari

TeVoet Nieuwjaarswandeling op 21 januari

9 januari 2023 - Wandelnet

Wandel jij op zaterdag 21 januari mee met TeVoet, vereniging van wandelaars? Zij organiseren een begeleide nieuwjaarswandeling van station Hilversum Media Park naar station Hollandsche Rading.

256 Westerborkpad, Westerheide in Het Gooi.JPG

Foto: © Jan de Jonge

De wandeling begint even voorbij station Hilversum Media Park en gaat over de Westerheide met veel grafheuvels, die dateren van ca 3000 tot 800 v. Chr. Vervolgens over de Zuiderheide, waar we na ongeveer anderhalf uur pauzeren bij "t Bluk," een gezellig boscafeetje. Langs het Laarder Wasmeer, onder de A27 door, vervolgens de Hilversumse golfclub, langs het Hilversumse Wasmeer, het Cronebos en tenslotte Hollandsche Rading waar we eindigen bij café Moeke.

Een van de oudste wandelroutes met markering 

Het is een bijzondere wandeling. Je wandelt over een deel van het Voetstappenpad rond Hilversum, mogelijk de oudste wandelroute (bijzondere uitvoering) met markering in Nederland. Het Voetstappenpad is in 1940 gerealiseerd met overheidssubsidie en door 12 ‘jeugdige werklozen’ uitgevoerd.

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 21 januari, start 10.45 uur
Start- en eindpunt: Start bij station Hilversum Media Park en eindpunt Hollandsche Rading  
Afstand: 14 kilometer
Meedoen: Deelname is gratis. Het eerste drankje in café Moeke voor rekening van TeVoet. Aanmelden kan t/m maandag 16 januari via Reneevanderhaar@hotmail.com of 06 49 83 21 98.

Nieuwsgierig naar eerdere wandelingen van TeVoet? Bekijk een terugblik in het magazine LopendVuur van TeVoet.

Bekijk terugblik

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?